1 Läs mer >>
 
 
 
 
 
 
Det är den första augusti och svärfar Lasse fyller 86 år. Inger tar med honom från Stockholm för att fira. Här blir det rehab och hårdträning, efter en fallolycka. 
Innan Lasse och Inger kom plockades det hallon, röda vinbär, smultron och jordgubbar. Hallonsnåret som jag ägnade tid år att rensa tidigt i våras gav dålig skörd. Kanske har det blivit angripit av något? Men nere vid ån finns i alla fall hyfsat med hallon. Här är jag framför hallonen. Har just badat. 
 Hallonen vissnar och det blir inga hallon. Jag gissar på att det är hallonviveln som vart i farten... ☹️😣😖😟
Letar efter de första sockerärterna. Hittar till sist fyra små minisar är att lägga i salladen...
 ...men det finns mycket annat som är större...
 Här fixar jag till en sallad med skörd från trädgårdslandet.
Vi dukar nere vid ån. Det blir  bra träning för Lasse att.ta sig ner hit. Han går med hjälp av gåstol och han har en rullstol till hands ifall han inte skulle orka. Här bjuds han Krustader som Inger har gjort. 
Så skålar vi för Lasse på 86- årsdagen.
Men tårtan tar vi sen inne i stugan. 
 
Den 2:a augusti. Karin-dagen.
 Utedisk. Inger är en flitig diskare vid sina besök. Likaså Solveig. 
 
Nu är det JAS- tid. Det gamla äppelträdet  behöver.en ny frissa. Det ser lite trassligt ut. 
En dag senare ser det ut så  här...    ...det finns mycket kvar att beskära, men jag nöjer mig nu, för den här gången. Vill gärna ta del av äpplena som mognar om några veckor. Solveig hjälper till att köra bort riset. 
 
Så firar vi Solveig som också heter Karin med en middag nere vid ån. För första gången smakar vi på Svedjerovorna. De är goda att äta råa och de är goda att äta som kokta också.
David och Mirjam. 
Tårtor från  två födelsedagar räcker till Karins namnsdagstårta.
Så får jag vara med på en bild också...
Biblomster på kvällskvisten.
Här är den grekiska lövkojjan som doftar fantastiskt på kvällen.
Den 3:e augusti 
 
 Trädbeskäringen fortsätter. Det här trädet beskar  jag våren 2015. Nu är det fullt av vattenskott.  Det går smidigare att beskära det här. Kvistarna är yngre och mjukare. 
Urglesat. Nu kanske man kan kasta en hatt genom kronan? 
En nattfjäril blev nog störd av mitt klippande.. 
 
Härligt att se att dessa plantor överlevde under  min  semestertripp till Blekinge. Blomman som jag fick av eleverna förra året, basilika som jag odlat upp från frön och chilin som jag fick av  Sivert och Lucy. 
 
 
Vi går upp till mossen för att kolla in hjortronbeståndet.
Den här skogen kanske snart är ett minne blott, då Sveaskog har satt upp snitslar på enstaka träd...   ...skogen som är närmast oss😣😭😢😠
Jo men visst finns det hjortron. Vi får ihop så där en två liter.  Så det blir hjortron med varm kamember till efterrätt. 
 söndagen den 4 augusti
 Lasseman han kan träna han. Jätteduktig. För varje steg blir han allt starkare. Snart kan han släppa stödet  från rullstolen. 
 
Så har ju Lasse en supercoach också, som följer tätt inpå..😅
Blommornas tid. Spännande vad som dyker upp från blomsterfröblandningen. 
Likaså här. Som ett lotteri. 
Det växer så det knakar. Vinbärsbuskarna är redo för föryngring. Jag klipper bort alla grova grenar. Det blir en hel del...
 
 
Den här rabatten är min lilla permakultur, där nyttiga, goda och vackra växter får samsas om utrymmet. Här har jag vinbärsbuskarna i mitten. Runt om växer jordgubbar, smultron, mynta, lavendel, ruccola, persilja, bolltistel, gode Henrik, kärleksört, temynta med mera. Förut var det kirskål och nässlor.. 
Ett uppfriskande dopp! 
...Sen smakar det gott med en kopp kaffe. 
Buketter, buketter. 
Äntligen. Lilla Tomasbodarosen får blomma, efter kamp mot viveln som får knopparna att ramla av. 
Likaså den här, 50- års presenten från mamma, Louise Borgne.
En frittata på utomhusköket. 
8 augusti
Gästerna har åkt hem. Janne och jag hinner måla köket en sista gång och vi hoppas på tredje gången gillt. Semestern är slut och vi är nöjda att vi hunnit så här långt. Nu får köket vila ett tag och torka i lugn och ro. Ett annat liv väntar...
 
 
 
Målarrocken läggs undan för en tid... 
Jag gör plats för röda vinbär. Klipper bort hallonen som jag är så besviken på... å andra sidan har jag hittat ett nytt hallonställe i trädgården, där jag går och plockar hallon ända in i september. Bakom lönnen, intill Liljekonvaljebacken. 
Det är ju härligt med röda vinbär också. 😄
I denna juva skördetid🎶
Smultron😋
14 Augusti 
 Som sagt, en ny tid börjar som kallas för arbetstid. Jag kommer in i en hektisk tid, i kläm mellan två jobb. Här är jag på kick off med Kristinaskolan i Kloten skogarna, på måndag förmiddagen. 
Sen flyger jag vidare... 
Här är några av mina blivande arbetskamrater i Pilkrog. På måndag eftermiddag träffas vi i Finnåkers skog. Vad bra att jag hann vara med på båda ställena😅
 
 
 
Rosen kämpar på... 
 
 
 
 Lyckad skörd av broccoli i år. 
20 augusti
Hallon i förgrundben och grekisk lövkojja mitt i bilden som doftar gott på kvällen. 
Jag glesar ur och plockar bort äpplen som sitter för tätt. 
Det här gamla äppelträdet har inte gett så här mycket äpplen som i år sedan vi tog över stället. 
Och jag njuter av äpplen och solsken😎
nya växter hos oss är bondbönor, broccoli och brysselkål. 
Här frodas gula och gröna bönor. 
 
Grönkålen växer tätt. Jag plockar bort hälften, för att det ska bli lite luftigare. 
Ja, det blev visst en del...
det är inte bra klippa och ta ner. Det ska tas om hand om också. Det blev några kvällar vi fick ägna åt att förvälla och frysa in. Men nu har vi grönkål så att det räcker hela vintern och det ärju skönt det.😁
23 augusti 
En kväll då jag tittar förbi efter möte i Pilkrog. Bolltisteln och klematis blommar och jag plockar hallon. Än jobbar jag kvar på Kristinaskolan. Vem ska ta över efter mig? Inget är klart ännu... 
 
Sista helgen i augusti är vi på Lejonbacken. 
Det är gott om KarlJohan i år. Vi plockar korgarna fulla i skogen vid Lejonbacken. Orkar till slut inte plockamer. 
Vi går på teater på söndagkvällen. Karin, Louise, Nova, David och Solveig gick på lördagen. Karin, Amalia och jag hann gå en sväng på Noramarken på söndagen. 
Teatern byggde på en skrift som min farmor Margit Palmear Walden hade skrivit, om bygdens historia. Men teatergruppen hade nog staklar upp den en smula med fantastisk musik, skriven av Anna Johansson. 
På Siggebohyttan bodde min far som barn om somrarna. Det var hans far som såg till att byggnaden bevarades. Nu för tiden är det ett museum över ett bergsmanshem.

Augusti 2017