1 Läs mer >>
Biblomster blommar! Köpte en stor fröpåse för ca 30 kr. Den innehöll 16 olika sorters fröer. Det är jättespännande att se vad det ska bli för blommor. Perserklövern doftar gott. Turkisk drakblomma är vacker. Tulpanvallmo är söt. Blåklinten känner vi igen. 
Onsdagsbesök. Vi smakar på Första jordgubbsskörden. 
Egen skörd av sallad, ruccola och spenat, toppad med krispiga tomater från kung Markatta. 
Ute kan vi inte sitta för knotten biter oss. 
Var sak har sin tid.. ska det bli något av köket duger det inte att pyssla om blommor och grödor i trädgården hela tiden.  Vi tvättar och tvättar i flera dagar. Först bort med damm och flugor etc, med hjälp av vatten. Sen på med ammoniak för att  få bort fett. Sen tvätta bort ammoniaken med vatten. Puh😷😥
 
 
Så får rummet intill bli ett vikarierande kök.
Torsdag 6 juni. Se så skinande rent ett kök kan bli!😅
Stackars lilla fågel som fastnade i nätet på sin jakt efter jordgubbar. 😢 När vi har stått inne och tvättat köket hela dagen. 
En liten nyfiken koltrastunge. Men Janne fick loss den. 
Fredag. Äntligen klara med tvätteriet. Då är det dags att börja måla.😆... men först måste vi blanda ihop färgen. 🙄
 
Ja så här går det till när vi ska måla med äggoljetempera. Först målas en omgång med en brunaktig grundfärg. Det är viktigt att äggen är färska. Ingen vill väl bo i ett hus som luktar ruttna ägg. Men pigmentet står sig bra. 
Sen börjar duttandet med att få färgen på plats. Vi börjar med taket. 
Taket klart på TorsdagKväll. 
Uteköket duger bra en sådan här dag.
Janne fixade lunchen.
Måleriet fortsätter på lördagen. Sådana här skåp tar tid. 
Hejdå texten som satt på det här skåpet. Nu finns den sparad i ett fotografi.
Grundfärgen klar På lördagen. Så mörkt och murrigt här blev...
 Nu har vi söndag och måndag som vilodagar från målandet...
Nu när färgen ska torka ett par dagar hinner jag fokusera på att sy en medeltida dräkt inför helgens medeltida live. Här är min mantel på gång att klippas ut. Tänk att vi hittade en firma i Rockhammar som tillverkar medeltida kläder; Urda hantverk. Mirjam, jag och David åkte dit och tittade. Mirjam köpte en vacker klänning, vi köpte bälten och spänne. Jag köpte ett lintyg. Men nu syr jag i tyger som jag har haft liggandes hemma och i ett billigt tyg som jag köpte på Röda korset. Bra att träna sig på, innan jag syr i det fina tyget.
Vi tittar till Lejonbacken på måndagen. Där blommar rosorna fint. Mina rosor är drabbade av den glupska jordgubbsviveln. Den gör så att knopparna ramlar av...😞 På Lejonbacken kom David som håller på att fixa farstun och sen dök Albin, Arvid och Simon upp, åkandes från Göteborg. 
På vägen hem från Lejonbacken tittade vi förbi Margareta och Håkan Garp I Sjöbacka. Av dem fick vi köpa rejäla nät som har använts vid byggen. Nu ska vi inte längre besväras av norpande fåglar i jordgubbslandet. 😆
 
Nu är det dags att blanda till färgen som heter 27 juli.
Ägg vispas och färgpigment vispas. Och sen blandas allt sammans. 
Det ska räknas och vägas noggrant innan allt blandas ihop.
På tisdagen 11/7  hinner vi måla taket. Sen målar vi väggar och städskåpet på onsdagen. Sen tar färgen slut. Pigment måste blandas och sen ska det dra i ett dygn. Så vi får en vilodag på torsdagen Den 13 juli. 
 
Jag hinner jobba med min medeltida dräkt. Nu är klänningen nästan klar. Det gick åt fem meter tyg. Tyget kostade 75 kr. Linskjorta som underklänning kostade 40 kr. 
På Torsdagen kom Albin, Simon och Arvid hit. De blev bjudna på frukost och fika innan de drog vidare till Göteborg mitt på dagen. Förstås hann de med en inspektionsrunda i trädgården.
Bondbönor blommar. 
Det blåa finmaskiga täcket har kommit på plats.  På eftermiddagen åkte vi till Lejonbacken och åt kvällsmat innan vi åkte på teater i Stadra. Vi såg föreställningen Arabia Felix. Till Stadra åker jag varje sommar. Har inte missat en föreställning sen dem startade för så där tjugo år sedan...  Karin och Nova mötte upp i Stadra. 
 
På fredagen målar vi färdigt den första strykningen av den 27 juli. Tyvärr räckte inte färgen riktigt. Därför fick strykningen på insidan av vissa skåp och luckor vänta tills nästa omgång. Amalia hjälpte också till. Våra gäster inför helgens live kommer också, igårkväll och under fredagen.
 
Dräkten blir relativt klar och vi är redo att sätta igång Medeltidslivet. ⚔️
Hoppas att fler bilder kommer från helgens live. Då min syster fotade en del...
Måndag 17/7 Kanottillverkaren Amalia pysslar med att tjära kanoten. 
Nu är tiden då det blommar som mest! I alla fall av det som jag har sått i rabatter. Här har vi Biblomster. 
Bina gillar Turkisk drakblomma. 
Vinbären har mognat. 
Från andra hållet. Lång blomning beror nog på den svala sommaren. 
Ett försök med sticklingar från rosor. Lyckas det så ska jag kunna få nya rosor om två år. Hm..
Blomsterslänten kan nu göra skäl för sitt namn. Spirea i rosa och Turkisk drakblomma i blått. 
Nävor i full blom. En present från Lena Larsson. En tacksam present som räcker mycket länge. Bredvid nävorna har jag planterat presenter från skolavslutningen, rosor och nejlikor. Det blev en presentrabatt. Ovanför där har jag idag 17/7 planterat timjan, oregano och broccoli.
 
19/7 - Strykning nummer två är avklarad. Pust😛. Det ljusnar mer och mer i vårt kök. Nu ska vi ha " semester" och åka på Argaladeiläger i Blekinge. Årets höjdpunkt. Det blir en vecka friluftsliv på Almö i Blekinge Skärgård, helt underbart och fantastiskt, tillsammans med familj, släkt och vänner. 

Juli 2017