0 Läs mer >>
 
April april!!! Det är inte lätt att få någon att tro på sina första aprilskämt. Men den morgonen vi skulle ta vår morgonpromenad och det var första april så fick jag hela skolan att gå på mitt skämt,( utom min allra närmaste kollega Linn, som tur var..). Alla träd skulle bort! Inte ett träd kvar, ända bort till Grönbo! Det var många ledsna elever. Det var nog inte ett så bra skämt. Men det tänkte ju inte jag på i stundens ingivelse.. .. det visade sig senare under hösten, att Svea Skog verkligen har planer på att göra slutavverkning vid vårt kära elljusspår. Förödande.. Men kojjskogen närmast skolan och upp till tipin, ska i alla fall få stå kvar. Kanske en klen tröst...? 
Nu tränar vi danssteg inför musikalen på Pilkrogs dagen i maj. Vilka fantastiska, tålmodiga och tallangfulla elever jag har!
se ett litet vårtecken, när blåsippan ute i backarna står... ... eller tittar upp, kanske man kan säga?
Janne staplar ved, inför kommande brasor. Inte för att vi har någon kamin att elda i, inne i huset, men någon gång kanske det blir verklighet? 
Än så länge ligger jorden i träda, i väntan på första spadtaget...
 
Så där ja! Nu står blåsipporna och hälsar våren välkommen, nu när solen tittar fram!
Måndagen den 8 april, vattnet flödar, men det är ändå ganska torrt ute i markerna. 
utelektion den 6 april. Uppdrag; teckna ett blåbärsris!
Teater och fin teatersupe på Rosengrens skafferi. Många fina sallader, röror, vegetariska rätter, ekologiskt och lokalodlat till stor del. Mycket gott! Tillsammans med fina vännen Anette. 
Randig kisse på randiga lakan.
 
Bävrarnas framfart 
Ån den 12 april
Skulle visa att hallonen börjar vakna till liv, men det blev nog mer fokus på Vilde som tycks vara på span.. spanar hon också efter vårtecken tro?
Här tittar ramslöken och vitlöken fram..
 
 
 
Vårkänslor!
så glad jag blev en morgon när jag gick förbi tipin på min väg/stig till skolan. Någon eller några föräldrar hade tagit sig tid och lagat revorna i tipityget. Nu håller den ett tag till.
Skärtorsdag i Pilkrog. Här har vi starka traditioner som vi håller benhårt fast vid  
 
Barnen oroades mycket över om Påskharen skulle komma eller ej... men efter febrilt letande så visade det sig att  den hade lämnat vissa spår...
 
Men inte bara Påskfirande hann vi med denna Skärtorsdag,  artisten, musikern, konstnären, ja kort sagt, allkonstnären Thomas Lundkvist bjöd in oss till sitt "Ett mindre galleri i Spannarboda". Hans vän och tidigare kollega från tv, visade sina härliga och naivistiska bilder, Sunniva Kellquist. Tack för visningen och fin inspiration! 
Sista semlan för i år? Troligtvis inte..
 
Förbereder inför Påskbuffen på Påskafton. Varför inte skapa sitt egna lilla utekök? När falafel ska kokas i olja... Långfredagen är ju så lååång.
Falafeln räcker förresten till hela helgen. Vi har ju så mycket annat också. Vår tradition, fira Påsk på Lejonbacken, i den gamla scoutstugan som jag och mina syskon äger gemensamt. Vi firar också tillsammans. Och vi fixar maten tillsammans,  eller var och en bidrar med det den har lust med. Eftersom min familj äter vegetariskt, så ser jag till att det finns vegetariska rätter. 
 
 
 
Så sitter vi sen och äter och pratar och pratar och tittar på solnedgången....     eller varför inte i mobilen?
Här är ett annat av mina bidrag till Påskbuffen, nämligen Påskharepirogen. Innanför harens skinn döljer sig en vegetarisk linsgryta ellet dylikt, en rest från gårdag
 
 
Gissa vem som vann? Jo, Lasse Mullbock minsann! 
Vi har många gamla traditioner att hålla liv i, men den här är nu. Jag får tacka Pilkrogs friskola för den här äggpickningstävlingen! ...eller ska jag kanske tacka Maria, Hanna  och Linn som har lärt mig denna lek. 
Tänka sig att Påskharen tittade förbi Lejonbacken också! Min syster Karin och jag är lyckliga upphittare av ett varsitt påskägg!
Janne tar en simtur i Norasjön på påskafton den 20 april
Vårt mångåriga prokekt; "kan själv!" .... ja, det kan vi... men..  det tar sin lilla tid. Finns det ett slutdatum? När måste det vara klart? Ja, det var ju inte vi som kom på idén att vårt diskvatten, med miljömärkt handdiskmedel, skulle förenas med kommunens reningsverk, i avloppsrör som grävs ner, runt hela sjön. Vi bor högst upp på en sandig ås, under vår stuga silas vattnet ner i rullstensåsen...  ja, ja , vi betalar den saftiga räkningen för anslutningen och vi gräver och gräver...allt  tar sin tid... fast inte idag, på Påskafton. För idag är ju marken frusen. 
Kan det vara Karin som har bakat detta delikata mästerverk, Påsktårta à la 2019. 
 
 
Jag vill opp, jag vill opp, sa herr Rabarberknopp.
Den här bilden kanske föreställer en havsörn jagad av vråkar eller korpar, eller kan det vara tranor som kommit tillbaka från Extremadura? På en stor skärm så liknar det mer tranor än rovfåglar... skulle ju kunna vara gäss också förstås...
Västerås den 23 april. Argaladeiträff i föreningens arkiv  Västerås stadsbibliotek. Här ses vi gamla argaldeiare, Allan, Klas, Karin, Adrian, Karin och jag. 

- Hej, välkommen tillbaka du lilla Sädesärla!
I uteköket puttrar nässelsoppan. 
 Morgonstund har guld i mun, eller hur kissen?

Se på paddis som har övervintrat i jordkällaren. Nu är det dags att komma ut i vårsolen. Hoppas du kommer trivas vid dammen.
 
 
 
Kärt återbesök när hunden Sappo, Amalia och Ness kommer tillbaka. 
Mirjams hemkomst från Indien. Vilken middag hon bjöd på! Fantastiskt Gott!! Härligt att ha Mirjam hemma i Sverige igen! 
 
vårsodd på gång 26-27 april
Så spirar våra plantor, pumpa, majs, kronärtskockor..
 

Här är min väg till jobbet. Annika skolstig... från Tomasboda till Pilkrogsfriskola 
 

 
 
 
 
Studiecirkel om fåglar på Kyrkberget. Vi kollar om det har flyttats in nya boenden, vi fikar och Kyrkbergets alldeles egna solist, Edith underhåller oss med musik.Kompbandet hörs i bakgrunden...
 Vi tränar och tränar, inför premiären på Pilkrogsdagen, musikalen som vi har skapat själva "Ett äventyr på jorden". Den handlar om några utomjordingar som har kraschat på jorden, och som sen blir guidade, flygandes på en flygande matta, runt till alla våra världsdelar, innan de hittar manicken som gör att de kan flyga vidare på sin resa. 
Lilla kattträdgården i slänten. 
Fint att få njuta av kvällssolen på Valborgsmässoafton.
 
Sköna maj välkommen till vår bygd igen! Våren sjungs in med Bergslagens kammarkör vid Grönbo bygdegård
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

April 2019

0 Läs mer >>
Glada sportlovsfirare på Grönboisen. Mitt sportlov är slut medans Karin och Novas börjar...
Men jag får i alla fall vara med och njuta en härlig fredag eftermiddag den 1 mars! 
Äntligen semmeltider! 
 
Tänk att våra fina äpplen är så fina ännu. De funkar bra att förvara på kattvinden. 
 Här har vi Astrid. En glad 93-åring som vi firar i Gustavsberg den 8 mars. 
 Mina elever i Pilkrogs friskola skapar fina konstverk genom att forma snö och måla med vattenfärger.. En utelektion i mars. 
 Här är ett annat konstverk som några elever i förskoleklassen hittade en tidig morgon. 
 Ja, gissa vad detta ska bli? Vi kan kalla det mathantverk. Det var ett projekt som Janne och jag pysslade med i flera etapper. 

Sicken tur att vi fick ett så nobelt fikabesök, så att vi fick bjuda på våra bakverk! Makroner med tre olika smaker, nämligen mocka, citron och lakrits. Solveig, Mirjam och Daniel gästar oss. 
 Fikastund vid Sverkestaån. Inga mer skridskoturer på ån i år... 
 Härliga Kyrkberget i Lindesberg. 
 Se, Vem har tassat fram här? eller kanske man kan säga kanat fram... 
 Frukost med fågelsång, när vårsolen börjar värma allt mer. 
 Varför denna bild? Ja, det är min förhoppning att hallonen ska växa sig stora här. Jag inbillar mig att det ska gå bättre om jag rensar bort fjolårsskotten... 
 Den här bilden visar ett av alla  vårtecken! 
 Janne ger inte upp... arbetet med att lägga ner begränsningskabel för robotgräsklippare fortsätter. Kommer våra robotgräsklippare få jobba nått i år tro? 
 Här ett annat vårtecken, citronfjärilen. Gissar på att det är en hane. 
Vy från bron. 
 Ja, stackars kägelbanan. Den är rätt skruttig, med hål i taket och hål i golvet och hål i väggen.. Kommer vi från Kyrkbergets Vänner lyckas rädda denna byggnad från förfallet? Alla som vill att Kägelbanan ska stå kvar och göras användbar igen, kan ju vara med och rädda genom att bli medlem i Kyrkbergets Vänner. Se mer info. På www.kyrkberget.se 
 Här går jag varje morgon till skolan. 
 Så stannar jag ofta här och tar ett kort. 
 Karin är här den 30 mars och hälsar på sin lilla häst Fagra som är inackorderad på Slofallet. 
 
 
 Eleverna fann vårens första nyckelpiga på en rast..
 
 
 Bilder från bron tagit vid hemgång vid flera tillfällen. 
 Härliga vårtecken...
 
 
 Stolpar kan komma till användning. 
 Den gamla linden har fått bli läktare till en ridshow som eleverna visar upp. 
 Janne och jag är på andra sidan ån och gör utforsningar Här hittar  vi en ruin och en källare. 
 
 
 
 
 


Mars 2019