Mars 2020

1:a mars. Första vårmånaden... jaha, då behagar kung Bore visa upp sig för en stund... Vilde känner inte igen det konstiga vita som har fallit under natten.

(null)

(null)

(null)
Vilde och jag är i vårt hus i stan. Det är så härligt att få följa med på Vasaloppet från soffhörnan. Jag har åkt loppet en gång, det var en härlig upplevelse, med sol och medvind över myrarna. Så är det nog inte för dem som åker den här dagen. Jag känner in Smågan, Mångsbodarna, Risberg, Evertsberg, Oxberg, och Hökberg (där jag blev serverad saft av Kalle Moraeus), Eldris och till sist upploppet i Mora. Jag passar på att joxa ihop en hudsalva, med bivax, aloe Vera, olivolja, kokosolja och eteriska doftoljor.  Den ska röras och röras för att få den rätta krämiga konsistensen. 
(null)
(null)
Det är inte bara  Vasaloppet den här söndagen. Kyrkbergs Vänner sätter upp fågelholkar som vi tillverkade i höstas. Bilderna med svart ram runt har Michael Landberg fotat för Nerikes Allehanda.
(null)

Snön slaskade tyvärr bort... 
(null)
...men vi är ju ändå i mars månad  Jag hör dubbeltrasten sjunga så vackert i soluppgången när jag traskar till skolan. Så då gör det väl inte så mycket att snön tinar bort...
(null)
Janne fäller en björk. 
Mittenrummet i källaren blir målat.
Nästa projekt blir att måla matkällaren.
(null)

(null)




(null)
Lasse gör sig hemmastadd i Gustavsberg, tillsammans Inger.  (null) 
Frukter, rotfrukter och grönsaker tillverkade av tidningspapper och tapetklistrer, kommer att bli rekvisita i vår kommande musikal. 

(null)
Gräv där du står, och det blir en grop. Många elever är väldigt roade av att få gräva.

(null)
En liten kulturgrupp från Pilkrogs friskola deltar på Kulturutbudsdagen på Örebro konserthus. Det var dagen innan allt stängdes ned på grund av Corona- pandemin och restriktioner på begränsning av folksamlingar infördes. Jo, vi uppmanades att tvätta händerna och vi tog inte med oss någon smitta hem till Pilkrog. 
(null) 
Trädgårdsrens i kryddrabatten. Vilde hjälper till. 
Nu fixar Janne med matkällaren. Grundmålning med jordfärger, med "färgbyggsatser" från Av Jord i Vekhyttan.
(null)
Rådjuren i stan är tama. Det här gänget bor i vår trädgård. 
Aldrig tröttnar vi på att äta pajer...
(null)
Nu har Corona- restriktionerna slagit till på allvar. Jag åker in till stan varje lördag, för att  träffa min gamla mor som hör till riskgruppen. Vi tar promenader tillsammans. Jag går och handlar åt henne. Vi umgås bara utomhus. Det är en knepig tid nu. 
Amalia och Arvid fick ta flyget hem från Mexiko, istället för att åka vidare till Paraguay. De är i karantän i huset i stan. Tråkigt att de fick avbryta Sydamerika -resan, som skulle ha fortsatt några månader till... Men ändock så skönt att de lyckades ändra sina biljetter och ta sig smärtfritt hem, utan att bli smittade.
(null)

(null)
Skolan håller öppet, men jag får jobba dubbelt med distansundervisning. Som minst hade jag fem elever i klassrummet. Resten var hemma och fick distansundervisning. Här går vi på en promenad och plockar skogsbuketter. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Lite frost ibland, men mest härlig vårsol att njuta kaffestunder i. Det är söndag 22 mars.
(null)

Det här är en "före och efter"-bild, kanske lite svårt att se...? Men den ljusa bilden till vänster, kommer först, förmiddag och solens strålar lyser upp, I den mörkare bilden till höger är humlen och klematisen nerklippt och jag har röjt i rabatten, så att snödropparna kommer fram. 
Det är torsdag 26 och fredag 27 mars. Vårsolen värmer, så vi passar på att ha utelektioner. Tvåorna får ha läsestund ute och så går vi alla tillsammans åk 1 till 5 till den stora granen på ängen, som det går bra att klättra i.
Fredag betyder ju också starten på helgen.
(null)
Lördagspromenad med lilla mor och Amalia. Här går vi i Tempelbackens naturreservat och nuter av blåsippor och tibast, som blommor på bar kvist.           
Vårtecken i mars.
(null)

Söndagspyssel 29 mars. Bullbak. 
...och wokad mat över elden. 
(null)
Vårens besökare... Kanada gässen. 

Växthuset är på gång. Janne jobbar med " grunden". 
Så där ja, nu står växthuset på plats.

(null)
Så bra att kanadagässen förser oss med lite näringsrik gödsel..

(null)
Den 31 mars tränar vi på att göra pyramider med gycklargruppen Trix. Det är bra att kunna inför vår kommande musikal. 













Kommentera här: